Μας ρωτάτε, σας απαντάμε!

Οι παρακάτω ερωτήσεις στάλθηκαν στη κατηγορία ‘Ρωτήστε τον Ειδικό‘ που βρίσκεται στο μενού της Αρχικής σελίδας του Lifemade.gr. Τα ερωτήματα έχουν επαναδιατυπωθεί εξολοκλήρου, καθώς και προσωπικά στοιχεία που είχαν δοθεί από τον αποστολέα έχουν αφαιρεθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανωνυμία του προσώπου που ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας.

 

Q&AIV

 

Ψυχολογία

Είμαι 25 χρονών και ο φίλος μου 28. Είμαστε μαζί 2 χρόνια και κάτι και για πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο σεξ. Πάντα ήμουν πολύ ικανοποιημένη από αυτό το κομμάτι και πολλές φορές μας βοηθούσε να τα βρούμε όταν είχαμε τσακωθεί. Ξαφνικά ο φίλος μου έχει χάσει τη διάρκεια του και σχεδόν δε προλαβαίνω να καταλάβω πότε ολοκλήρωσε. Τι του συμβαίνει; Μπορώ να κάνω κάτι;

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι μια σεξουαλική δυσλειτουργία στον άντρα που μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά ή να υπάρχει από την έναρξη της σεξουαλικής του ζωής. Δεν προσδιορίζετε το διάστημα που συμβαίνει αυτό στην σεξουαλική σας επαφή. Αν το διάστημα είναι μικρό και οι φορές μετρημένες θα πρέπει απλά να κάνετε λίγο υπομονή. Ενδεχομένως ο σύντροφός σας να είναι κουρασμένος ή αγχωμένος, κάτι που τον επηρεάζει και στη σεξουαλική του ζωή. Αν η διάρκεια μέχρι την εκσπερμάτωση του έχει μειωθεί για εσάς δραματικά, σε σχέση με τα ως τώρα δεδομένα και το διάστημα που συμβαίνει αυτό μετράει μήνες, τότε πέρα από τη πιθανή κούραση και το άγχος, πρέπει να σκεφτείτε τη μεταξύ σας σχέση. Μήπως έχει αλλάξει κάτι στη σχέση σας το τελευταίο καιρό και αυτό τον επηρεάζει ψυχολογικά στις επαφές σας; Μήπως κάνατε κάποια αλλαγή στη καθημερινότητα σας ή πιέστηκε εκείνος στη σχέση από εσάς ή κάτι που συνέβη μεταξύ σας; Καλό θα ήταν να συζητήσετε με τον σύντροφό σας, όχι με κατηγορηματική τάση αλλά με κατανόηση και αγάπη. Σε καμία περίπτωση μην τον επιπλήξετε για αυτό, καθώς φαίνεται να είναι κάτι που μπορεί να λυθεί αν το διερευνήσετε. Αν αυτό δεν είναι εφικτό από μέρους σας και το πρόβλημα συνεχίζετε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε μαζί έναν ειδικό.

Ίρις Κρέμερ

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

 

Λογοθεραπεία

Το παιδί μου πηγαίνει τρίτη δημοτικού και δυσκολεύεται να γράψει ‘Σκέφτομαι και Γράφω’. Υπάρχει κάποιος λόγος που το δυσκολεύει τόσο πολύ;

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται στην παραγωγή γραπτού λόγου, γιατί μπορεί να μην κατανοούν επαρκώς το θέμα του σκέφτομαι και γράφω. Μπορεί επίσης, να μην γνωρίζουν τα βήματα για τη σωστή δόμηση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπτύξουν επαρκώς το θέμα ή να παραμείνουν εντός αυτού. Τέλος, πολλές φορές το λεξιλόγιο του παιδιού μπορεί να μην συνάδει με την ηλικία του, γι’ αυτό θα ήταν καλύτερο να επισκεφθείτε έναν ειδικό ο οποίος θα αναγνωρίσει και θα αξιολογήσει την αιτία και το μέγεθος της δυσκολίας.

Ευαγγελία Γιαννακοπούλου

Λογοθεραπεύτρια

 

Δίαιτα/Διατροφή

Θέλω να χάσω 10 κιλά. Πώς μπορώ να πετύχω το στόχο μου και ποιες τροφές βοηθούν στην επίπεδη κοιλιά;

Για να μπορέσεις να πετύχεις τον στόχο σου χρειάζεσαι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.
Συμβουλές
1. Μην παραλείπεις γεύματα.
2. Κατανάλωσε τρόφιμα από όλες τις ομάδες.
3. Προτίμησε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.
5. Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
6. Βάλε στη διατροφή σου δημητριακά ολικής αλέσεως.
7. Περιόρισε τα λιπαρά (τηγανιτά, γλυκά, λιπαρό κρέας)
8. Προσπάθησε να καταναλώνεις αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας (8-10 ποτήρια νερό) και τέλος
9. Αύξησε την φυσική δραστηριότητα με περπάτημα, χαλαρό τρέξιμο κ.τ.λ. (30 λεπτά καθημερινά).

Τροφές που βοηθούν να έχεις επίπεδη κοιλιά: Το γιαούρτι, το αβοκάντο, οι ελιές, οι σταφίδες, το αναποφλοίωτο ρύζι, τα φουντούκια, οι αγκινάρες, οι σαρδέλες, η κανέλα, το μαύρο πιπέρι, το τσίλι, η καυτερή πιπεριά, το πράσινο τσάι και ο στιγμιαίος καφές.

Γεωργία Βαβουρανάκη

Διαιτολόγος/Διατροφολόγος

 

Εάν επιθυμείτε κι εσείς να επικοινωνήσετε με κάποιον από τους συνεργάτες μας και να σας δοθεί η συμβουλή του ειδικού στο ερώτημα σας, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας στην κατηγορία ‘Ρωτήστε τον Ειδικό‘ και θα λάβετε τη προσωπική απάντηση στο e-mail σας.

Related Post

Leave a Reply