Iris Cremer

 

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μου!

Το όνομα μου είναι Ίρις Κρέμερ και είμαι Συμβουλευτική Ψυχολόγος.
Από το 2008 έχω εργαστεί στην Σκωτία και στην Ελλάδα, έχοντας διαχειριστεί θεραπευτικά ανθρώπους όλων των ηλικιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ο στόχος μου είναι, πάντα, να προσφέρω ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο οι θεραπευόμενοι μπορούν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους, να μιλήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν και μαζί να ανακαλύψουμε τον τρόπο που θα κατανοήσουν βαθύτερα τον εαυτό τους και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τους.

Οι σπουδές μου, BSc Psychology, πανεπιστήμιο του Έσσεξ και MCoun/PG Dip in Counselling, στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, μου προσέφεραν τις απαραίτητες γνώσεις και τα εργαλεία για να ξεκινήσω την επαγγελματική μου πορεία και να αποκτήσω ως θεραπεύτρια ανοιχτό μυαλό αλλά και τον κατάλληλο κώδικα ηθικής που πάντα με συμβουλεύει στη δουλειά μου. Τα πτυχία μου και η επαγγελματική μου κατάρτιση είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό κράτος μέσω της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου με Αριμό Πρωτόκολλου 6363.

Για ραντεβού καλέστε στο 213 0049125, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση irisEcremer@gmail.com

Υπηρεσίες:

ΓΣΘ για Αγχώδεις Διαταραχές

Έχετε άγχος το οποίο επηρεάζει τη ζωή σας σε βαθμό που σας περιορίζει σε πολλά κομμάτια της προσωπικής ή/και επαγγελματική σας καθημερινότητας;

Η Αγοραφοβία, η Κοινωνική Φοβία, η Διαταραχή πανικού, οι Κρίσεις Πανικού, οι Ειδικές Φοβίες, είναι από τις πιο διαδεδομένες και κοινές αγχώδεις διαταραχές που παρατηρούνται στο γενικό πληθυσμό. Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ) είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία, βάσει ερευνών, για την αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχών. Η ΓΣΘ είναι μία θεραπευτική μέθοδος που προσφέρει στον θεραπευόμενο την δυνατότητα να μιλήσει και να εκφράσει τα δύσκολα και επίπονα συναισθήματα του απέναντι στους φόβους και το άγχος του, αλλά και να τα αντιμετωπίσει με πρακτικούς τρόπους. Με την στήριξη και τη συμβουλή μου θα σχεδιάσουμε ένα δομημένο, προσωπικό, θεραπευτικό πλάνο το οποίο θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας και να απαλλαγείτε από τους φόβους και το άγχος που σας επιβαρύνουν.

Βρείτε όλα τα άρθρα σχετικά με Άγχος-Φοβίες-Κρίσεις Πανικού εδώ.

Θεραπεία Ζεύγους & θέματα Σχέσεων

Στη Θεραπεία Ζεύγους είναι απαραίτητη η παρουσία και των δύο συντρόφων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο χρόνος μοιράζεται ίσα, όπου αναπτύσσονται τα θέματα που και οι δύο επιθυμούν να συζητήσουν και επηρεάζουν τη μεταξύ τους σχέση. Στη Θεραπεία Ζεύγους επικεντρωνόμαστε στο στόχο που έχετε θέσει, ενώ παράλληλα βελτιώνονται και οι μεταξύ σας επικοινωνιακές δεξιότητες αλλά και η καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση του ενός προς τον άλλον. Αυτό σας βοηθά να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας ώστε να είναι λειτουργική και εναρμονισμένη για εσάς.

Πολλές φορές παρατηρούμε ότι ένας από τους δύο συντρόφους διστάζει ή δεν επιθυμεί να ξεκινήσει την Θεραπεία Ζεύγους, ή ξεκινά αλλά αποχωρεί στη μέση της θεραπείας. Σε αυτή την περίπτωση η θεραπεία ξεκινά, ή συνεχίζεται, ως ατομική θεραπεία ώστε να υποστηριχθεί συμβουλευτικά ο σύντροφος που νιώθει την ανάγκη να υποστηριχθεί.
Θεραπεία Ζεύγους μπορεί να μετατραπεί σε ατομική θεραπεία, αλλά δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει ως Θεραπεία Ζεύγους αν ο ένας από τους δύο συντρόφους απουσιάσει για δύο (2) συνεχόμενες συνεδρίες.

Βρείτε όλα τα άρθρα σχετικά με το θέμα Σχέσεις εδώ.

Ατομική Θεραπεία

Η Ατομική Θεραπεία προσφέρεται σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητα τους όπως π.χ. αλλαγή/μετάβαση, έλλειψη αυτοπεποίθησης, προσωπικά ή επαγγελματικά διλήμματα, ανάγκη για βαθύτερη αυτογνωσία, αυτοβελτίωση, καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας τους και των συναισθημάτων τους, κ.α. Ο χρόνος της συνεδρίας προσφέρεται χωρίς συγκεκριμένη δομή, κατά τον οποίον μπορείτε να αναπτύξετε αυτά που σας απασχολούν, να εξωτερικεύσετε τα συναισθήματα σας και μαζί να βρούμε νέους τρόπους και μονοπάτια ώστε να ξεκλειδώσετε και να διαχειριστείτε με το καλύτερο για εσάς τρόπο τα κομμάτια της ζωής σας που σας απασχολούν.