You are currently viewing Γιορτάζοντας την Ημέρα της γυναίκας με την Ιλιάδα Κοθρά & τα Living Postcards!

Γιορτάζοντας την Ημέρα της γυναίκας με την Ιλιάδα Κοθρά & τα Living Postcards!

Από την Ίριδα Κρέμερ – Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Για τη γιορτή της γυναίκας σήμερα θα ήθελα να μιλήσω για μία γυναίκα που όχι μόνο τιμά τον γυναικείο φύλο καθημερινά, αλλά χθες το βράδυ τίμησε όλες τις γυναίκες με μία ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας αλλά και τα 3 χρόνια ζωής της πλατφόρμας της, Living Postcards, που προωθεί την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα που προέρχονται από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας. Η Ιλιάδα Κοθρά μας απέδειξε χθες την δύναμη των γυναικών δίνοντας βήμα σε 14 γυναίκες και 1 άντρα, που η κάθε μία έχει πετύχει στο δικό της κλάδο ξεπερνώντας δυσκολίες, ακούγοντας πολλά ‘Όχι!’ που τα μετέτρεψαν σε βροντερά ‘Ναι!’ και που άκουσαν την καρδιά τους και την ψυχή τους για αυτό που αγαπούσαν και συνεχίζουν να αγαπούν.

 

LP

 

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε 4 από αυτές που νιώθω ότι τα λόγια τους και η ιστορία τους θα μου μείνουν ανεξίτηλα και άγγιξαν ένα δικό μου κομμάτι, κάνοντας με περήφανη που είμαι γυναίκα και νιώθοντας ότι οι σύμμαχοι για όσα θέλουμε να κάνουμε είναι εκεί έξω αρκεί να τους αναζητήσουμε, ενώ η δύναμη είναι εξολοκλήρου μέσα μας.

Το Cosmo girl Λυδία Παπαϊωάννου μας απέδειξε ότι όσα πράγματα κι αν θέλουμε μπορούμε να τα κατακτήσουμε ακόμα κι αν οι μεγάλοι στόχοι πρέπει να κατακτηθούν συγχρόνως. Κυνηγώντας την ολοκλήρωση του πτυχίου της με μόνο 38 μαθήματα για το πτυχίο, όπως μας είπε, παράλληλα της προτάθηκε να διευθύνει ένα πολύ δυνατό περιοδικό και σε όλες μας γνωστό, το Cosmopolitan Greece. Ξενύχτια, κούραση, σκληρή δουλειά. Έχασε σημαντικές στιγμές φίλων και συγγενών, χάθηκε από παρέες και τον σύντροφό της κι όμως κατάφερε να πραγματοποιήσει και τα δυο της όνειρα όντας σήμερα ένα βήμα πριν το πτυχίο κι έχοντας αποδείξει ότι το Cosmopolitan Greece είναι το νούμερο ένα σε κυκλοφορία περιοδικό. Κι όλα αυτά μας τα είπε εξομολογώντας μας πρώτα ότι πάσχει από stage freight. Κοινώς, φοβάται και αγχώνεται όσο δε φαντάζεστε να μιλάει μπροστά σε κόσμο, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι μπορείς να πετύχεις ό,τι βάλεις στο νου αρκεί να το θελήσεις.

Εξίσου εντυπωσιασμένη είμαι από τις κυρίες Σοφία Παπαδημητρίου και Σταυρούλα-Πόλα Μισθού, καθηγήτριες πληροφορικής, που μαζί δημιούργησαν το Girls Go Coding, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι η πληροφορική, τα computers και ο προγραμματισμός δεν είναι μόνο για τα αγόρια αλλά και για τα κορίτσια που έχουν τις ίδιες δεξιότητες και θα μπορούσαν να κατακτήσουν επάξια στο μέλλον ένα κομμάτι από την πίτα του ψηφιακού κόσμου που ολοένα και ανοίγεται παγκοσμίως. Οι δράσεις τους περιλαμβάνουν μαθήματα προγραμματισμού και δρουν σαν ομάδα με άλλους αξιόλογους συνεργάτες. Ο προγραμματισμός λοιπόν είναι unisex και οι δύο αυτές κυρίες είναι εδώ για να μας το αποδείξουν.

Τέλος, θα αναφέρω στην Βίκυ Χαντζή δημοσιογράφο και NLP Practitioner, που ανέβηκε στη σκηνή και μας ξεσήκωσε όλους! Το πάθος της, το χαμόγελο της, η αισιοδοξία της και η πίστη της σε ό,τι αποφασίσει να κάνει στη ζωή της, μας παρέσυρε σαν ένα κύμα δύναμης και θέλησης έχοντας ένα ολόκληρο αμφιθέατρο μπροστά της που σηκώθηκε όρθιο και φώναξε μαζί της ‘Αξίζω!’. Σε ευχαριστούμε Βίκυ που μας έδειξες το αυτονόητο!

Κι όλα αυτά φυσικά δεν θα είχαν γίνει πραγματικότητα αν η Ιλιάδα και η ομάδα της δεν διοργάνωναν αυτή την υπέροχη και πραγματικά τιμητική βραδιά για τις γυναίκες. Όλα ήταν τόσο φυσικά και όμορφα που όλοι φύγαμε γεμάτη δύναμη, χαρά και αισιοδοξία, ε και λίγο ζαλισμένοι από τα cocktails που ήπιαμε σαν μια μεγάλη παρέα στο τέλος της εκδήλωσης. Σε ευχαριστώ για όλα τα συναισθήματα που με έκανες να νιώσω μέσα από το 3 years Living Postcards Celebration! Ιλιάδα στην υγειά σου!

 

Αφήστε μια απάντηση