ΓΣΘ για Αγχώδεις Διαταραχές

Έχετε άγχος το οποίο επηρεάζει τη ζωή σας σε βαθμό που σας περιορίζει σε πολλά κομμάτια της προσωπικής ή/και επαγγελματικής σας καθημερινότητας;

Η Αγοραφοβία, η Κοινωνική Φοβία, η Διαταραχή πανικού, οι Κρίσεις Πανικού, οι Ειδικές Φοβίες, είναι από τις πιο διαδεδομένες και κοινές αγχώδεις διαταραχές που παρατηρούνται στο γενικό πληθυσμό. Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ) είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία, βάσει ερευνών, για την αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχών.

Η ΓΣΘ είναι μία θεραπευτική μέθοδος που προσφέρει στον θεραπευόμενο την δυνατότητα να μιλήσει και να εκφράσει τα δύσκολα και επίπονα συναισθήματα του απέναντι στους φόβους και το άγχος του, αλλά και να τα αντιμετωπίσει με πρακτικούς τρόπους. Με την στήριξη και τη συμβουλή μου θα σχεδιάσουμε ένα δομημένο, εξατομικευμένο, θεραπευτικό πλάνο το οποίο θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας και να απαλλαγείτε από τους φόβους και το άγχος που σας επιβαρύνουν.

Βρείτε όλα τα άρθρα σχετικά με Άγχος-Φοβίες-Κρίσεις Πανικού εδώ.

Θεραπεία Ζεύγους
& θέματα Σχέσεων

Στη Θεραπεία Ζεύγους είναι απαραίτητη η παρουσία και των δύο συντρόφων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο χρόνος μοιράζεται ίσα, όπου αναπτύσσονται τα θέματα που και οι δύο επιθυμούν να συζητήσουν και επηρεάζουν τη μεταξύ τους σχέση. Στη Θεραπεία Ζεύγους επικεντρωνόμαστε στο στόχο που έχετε θέσει, ενώ παράλληλα βελτιώνονται και οι μεταξύ σας επικοινωνιακές δεξιότητες αλλά και η καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση του ενός προς τον άλλον. Αυτό σας βοηθά να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας ώστε να είναι λειτουργική και εναρμονισμένη για εσάς.

Πολλές φορές παρατηρούμε ότι ένας από τους δύο συντρόφους διστάζει ή δεν επιθυμεί να ξεκινήσει την Θεραπεία Ζεύγους, ή ξεκινά αλλά αποχωρεί στη μέση της θεραπείας. Σε αυτή την περίπτωση η θεραπεία ξεκινά, ή συνεχίζεται, ως ατομική θεραπεία ώστε να βοηθηθεί συμβουλευτικά ο σύντροφος που νιώθει την ανάγκη να υποστηριχθεί.

Βρείτε όλα τα άρθρα σχετικά με το θέμα Σχέσεις εδώ.

Sex Therapy

Το Sex Therapy αποτελεί μια εξειδικευμένου τύπου θεραπεία κατά την οποία αντιμετωπίζονται ψυχοεκπαιδευτικά αλλά και πρακτικά τα σεξουαλικά ζητήματα που συναντά ένα ζευγάρι στη σχέση του ή που έχει αντιμετωπίσει το άτομο σε παρελθοντικές σχέσεις του και επιθυμεί να λύσει. Τέτοιου είδους ζητήματα αφορούν για παράδειγμα την στυτική δυσλειτουργία, την πρόωρη εκσπερμάτιση, την καθυστερημένη ή ανεσταλμένη εκσπερμάτιση, την δυσπαρευνία, την διαταραχή οργασμού, την μειωμένη ή απούσα σεξουαλική επιθυμία, την σεξουαλική αποστροφή κ.α.

Στο Sex Therapy είναι σημαντική η παρουσία και συμβολή και των δύο συντρόφων εφόσον υπάρχει σχέση, ανεξαρτήτως ποιος σύντροφος κρίνει το ζευγάρι ότι έχει το πρόβλημα.
Στο στομικό Sex Therapy το άτομο αποκτά βαθύτερη γνώση του εαυτού του, του σώματος του και των λειτουργιών του καθιστώντας το εαυτό του πιο έτοιμο σε μία επόμενη σχέση.

Βρείτε όλα τα άρθρα σχετικά τη σεξουαλική λειτουργία εδώ

Ατομική Θεραπεία

Η Ατομική Θεραπεία προσφέρεται σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητα τους όπως π.χ. αλλαγή/μετάβαση, έλλειψη αυτοπεποίθησης, προσωπικά ή επαγγελματικά διλήμματα, ανάγκη για βαθύτερη αυτογνωσία, αυτοβελτίωση, καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας τους, των συναισθημάτων τους και των σχέσων τους, κ.α.

Ο χρόνος της συνεδρίας προσφέρεται χωρίς συγκεκριμένη δομή, κατά τον οποίον μπορείτε να αναπτύξετε αυτά που σας απασχολούν, να εξωτερικεύσετε τα συναισθήματα σας και μαζί να βρούμε νέους τρόπους και μονοπάτια ώστε να ξεκλειδώσετε και να διαχειριστείτε με το καλύτερο για εσάς τρόπο τα κομμάτια της ζωής σας που σας απασχολούν.