You are currently viewing Το σεξ είναι πηγή συναισθήματος;

Το σεξ είναι πηγή συναισθήματος;

Από την Ίρις Κρέμερ – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η σεξουαλική επαφή αλλά και η συναισθηματική επαφή είναι δύο ανάγκες που όλοι έχουμε. Σε κάποιες φάσεις της ζωής μας μπορεί να νιώθουμε ότι θέλουμε πιο «ξερά» και αδιάφορα να ικανοποιήσουμε την σαρκική ανάγκη μας για σεξ, ενώ κάποιες στιγμές αναζητούμε την ένωση με τον άνθρωπο που επιλέγουμε ως σεξουαλικό μας σύντροφο και σε σαρκικό αλλά και σε συναισθηματικό επίπεδο.

lovers

Η σεξουαλική επαφή έχει πολλά επίπεδα και αυτό εξαρτάται από το πόσα θέλει ή εμπνέεται ο κάθε σύντροφος να προσφέρει στον άνθρωπο με τον οποίον έχει επιλέξει να κάνει σεξ. Η καθαρά σαρκική απόλαυση χωρίς να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους δύο αυτούς ανθρώπους «εκτός κρεβατιού», δεν τους επιτρέπει τόσο εύκολα να αναπτύξουν και να εμβαθύνουν την συναισθηματική τους επαφή. Δυο άνθρωποι που συναντιούνται και πέφτουν στο κρεβάτι χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα μπορεί να απολαμβάνουν την σεξουαλική τους χημεία και την σαρκική απόλαυση αλλά δεν δίνουν περιθώριο αυτή η σεξουαλική επαφή να έχει διάρκεια στο χρόνο, ενώ με τον καιρό θα νιώσουν ότι τρώνε κάθε φορά το ίδιο πιάτο από το μενού, καθώς οι γεύσεις δε θα αλλάζουν.

Έτσι, συναισθηματικά παραμένουν δυο ξένοι. Αυτό μπορεί να είναι το ζητούμενο για τον έναν ή και τους δύο σεξουαλικούς συντρόφους, καθώς δεν αναζητούν δεσμεύσεις και συναισθηματικό δέσιμο.
Υπάρχουν όμως και πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, που στην εποχή που ζούμε, με τους γρήγορους ρυθμούς και με την «άνεση» του σεξ (σεξουαλική επαφή κατά παραγγελία) ακολουθούν το ‘Πρώτο πιάτο: Σεξ, Δεύτερο πιάτο: γνωριμία, συναισθηματική επαφή με τον άλλον’ την στιγμή που αναζητούν να αναπτύξουν μία σχέση και να λάβουν συναίσθημα από αυτήν.

Δίνοντας Ψυχή & Σώμα.

Αναρωτιέστε λοιπόν γιατί ενώ προσφέρετε το σεξ στους ανθρώπους που γνωρίζετε δεν λαμβάνετε πίσω το συναίσθημα και το χτίσιμο μιας βαθύτερης σχέσης; Αναρωτιέστε γιατί το σεξ δεν είναι τόσο ρομαντικό, τρυφερό και όμορφο όπως εσείς το έχετε ονειρευτεί και απογοητεύεστε κάθε φορά που προσφέρετε το σώμα σας σε αυτή την πράξη;

Όταν δυο άνθρωποι ξεκινούν πρώτα από την σεξουαλική επαφή έχοντας σαν στόχο τη συναισθηματική πληρότητα, τότε παίρνουν ένα ρίσκο να δώσουν ένα κομμάτι του εαυτού τους και να μην λάβουν ούτε το ελάχιστο από αυτό που ψάχνουν πίσω. Αυτό συμβαίνει γιατί ο άνθρωπος που γνωρίζουν μπορεί να μην ενδιαφέρεται να εμβαθύνει τη σχέση του μαζί τους, ή να ικανοποιηθεί/καλυφθεί με το πρώτο στάδιο της γνωριμίας (τη σεξουαλική επαφή) και να μην έχει πλέον το ενδιαφέρον ή το κίνητρο να αφιερώσει παραπάνω χρόνο. Αυτό αυτομάτως αφαιρεί και από εσάς το χρόνο που πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας ώστε να γνωρίσετε καλύτερα έναν άνθρωπο και να δείτε αν σας ταιριάζει, ώστε να μην βρεθείτε μόνοι, πληγωμένοι και απογοητευμένοι από τις ερωτικές σχέσεις και τους ανθρώπους γενικότερα, για ακόμα μία φορά.

Το ‘Πρώτο πιάτο: Γνωριμία. Δεύτερο πιάτο: Σεξουαλική επαφή’ θα σας προσφέρει επίσης την δυνατότητα μέσα από περισσότερη εξοικείωση και άνεση με τον άνθρωπο που γνωρίζετε να ανακαλύψετε βαθύτερα σεξουαλικά αλλά και συναισθηματικά επίπεδα. Θα νιώθετε ασφαλής μέσα στη σχέση που χτίζετε, να αφεθείτε και να απελευθερωθείτε περισσότερο και αυτό να κάνει την εμπειρία της σεξουαλικής σας επαφής πιο έντονη, πιο ηδονική και πιο ολοκληρωμένη.

Μέσα από αυτή την εξέλιξη της σχέσης θα μπορέσετε να λάβετε σταδιακά την συναισθηματική τροφή που έχετε ανάγκη και αναζητάτε στις σχέσεις σας κι έτσι το σεξ είναι πραγματική πηγή συναισθήματος.

 

Αφήστε μια απάντηση