You are currently viewing Καλοκαιρινό παραμύθι!

Καλοκαιρινό παραμύθι!

Από την Ίριδα Κρέμερ – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Τα καλοκαίρια είναι διεγερτικά, ειδυλλιακά, ερωτικά, χαλαρωτικά και μαγικά. Σε μαγεύει ο αέρας, η ατμόσφαιρα, το αλάτι στο κορμί σου, η άμμος που βυθίζεις τα πόδια σου, το μαύρισμά σου αλλά και το αγόρι στη διπλανή ξαπλώστρα, η παρέα που δεν έχει σταματήσει να σας κερνάει ποτά όλο το βράδυ. Είσαι μόνη με τις φίλες σου, χωρίς δεσμεύσεις πίσω στην πόλη και οι μέρες κυλούν παραμυθένια…

Summer lovers

Έτσι ακριβώς πρέπει να σκέφτεσαι όταν το αγόρι από τη διπλανή ξαπλώστρα θα σε πλησιάσει και θα σου μιλήσει με ηρεμία, γλυκύτητα, χιούμορ και ερωτισμό. Είναι κι εκείνος χαλαρός όπως εσύ και είτε έχει ή όχι δεσμεύσεις πίσω στην πόλη, θα φαντασιώνει, όσες μέρες είναι κι εκείνος με τους φίλους του, ότι τίποτα δεν τον κρατά από το να είναι ελεύθερος. Ζεις ένα παραμύθι! Και σαν παραμύθι πρέπει να αντιμετωπίσεις όλο το καλοκαιρινό σκηνικό αλλά και τον παθιασμένο έρωτα που μπορεί να ζήσεις μέσα σε λίγες μέρες στο νησί.

Τι πρέπει να θυμάσαι:

• Οι καλοκαιρινοί έρωτες μπορεί, μπορεί και όχι, να εξελιχθούν σε μία όμορφη, μακροχρόνια σχέση. Έσω προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο.

• Ο άνθρωπος που εμφανίζεται μπροστά σου, όπως άλλωστε κι εσύ η ίδια, δεν είναι ο ίδιος που θα συναντήσεις στη πόλη, καθώς οι υποχρεώσεις και το stress της καθημερινότητας παίρνουν τη χαλαρότητα των διακοπών και μας αφήνουν όλους πολύ πιο ευέξαπτους, όχι τόσο διαλλακτικούς και κουρασμένους. Οι δρόμοι της πόλης ίσως και να μη σας βρίσκουν τόσο ταιριαστούς τελικά… Μην απογοητευτείς. Σκέψου ότι πέρασες ένα όμορφο καλοκαίρι!

• Πολλοί άνθρωποι όταν βρίσκονται σε ένα άλλο περιβάλλον από αυτό της καθημερινότητας τους και ειδικά σε περίοδο διακοπών, νιώθουν ότι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν που συμπεριλαμβάνει μόνο αυτά που θα θέλανε εκείνοι και όχι την απόλυτη πραγματικότητα. Αυτό το κάνουν και άντρες και γυναίκες. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχεις στο μυαλό σου ότι ο έρωτας που γεννιέται στο νησί θα παραμείνει και στο νησί, καθώς ο άνθρωπος που γνώρισες και ερωτεύτηκες εν μία νυκτί μπορεί να έχει μόνιμη σχέση στην πόλη. Το συννεφάκι του έρωτα σας θα διαλυθεί μόλις μπείτε στο πλοίο της επιστροφής. Αν δεν απαντάει στα μηνύματα σου ή βρίσκει διαρκώς δικαιολογίες για να μην συναντηθείτε στην πόλη, τότε μην βάζεις τον εαυτό σου άλλο σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία και επ’ ουδενί μη ψάχνεις που έκανες το λάθος εσύ. Είναι δικό του το θέμα.

• Αν τελικά δεν υπάρχουν εμπόδια στη σχέση σας και η πόλη σας αγκαλιάσει εξίσου με το νησί, έχε πάντα στο νου σου ότι θα πρέπει να καταβάλετε και οι δύο μεγαλύτερη προσπάθεια για τη σχέση σας, καθώς τώρα η καθημερινότητα σας χτυπάει τη πόρτα και τα πράγματα δε θα συμβαίνουν με την ίδια φυσικότητα που συνέβαιναν στο νησί.

 

Αφήστε μια απάντηση